[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 918: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 918: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
drkrupp.se • Visa tråd - Bakup 4.0
Sida 3 av 9

InläggPostat: tis maj 16, 2006 16:25 pm
av Gabriel Karlsson
Ja, det går nog lite för fort nu, men det är så när man får en massa nya idéer. Och så tror man att man är klar, skickar upp en ny version, och så kommer man på nåt nytt samma dag (eller får fler tips från er användare förstås!).

Vi får se vad som händer härnäst.

InläggPostat: tis maj 16, 2006 16:34 pm
av Mr. G
När man väljer att uppdatera undermapparna i en av bakupmapparen i bakup.exe, så kommer fel nr. 360 upp, "Invalde property value".
När man väljer att gå till målmappen i samma instans, händer ingenting.
Sedan finns det ett stort alvarligt problem till, nämligen att den kopierar mina mänskliga fel helt perfekt :( ... :P

InläggPostat: tis maj 16, 2006 19:34 pm
av Gabriel Karlsson
När du får felmeddelandet, vart befinner du dig då? Huvudfönstret - uppdateraknappen till höger om "huvudmappar som ingår"-listan?

Förmodligen nåt enkelt som jag missat, men jag hinner inte felsöka det nu. Men jag gjorde så att du får ett meddelande om ifall mappen inte finns, när du vill öppna målmappen.

http://www.drkrupp.se/program/gk-backup-beta2.zip

InläggPostat: ons maj 17, 2006 13:26 pm
av Gabriel Karlsson
Nu har jag ändrat lite i felhanteringen så att det syns lite bättre vart fel uppstår. Åtminstone så att jag lättare kan hitta det.

Får du fortfarande felmeddelande på mappen du försöker uppdatera?

http://www.drkrupp.se/program/gk-backup-beta3.zip

InläggPostat: ons maj 17, 2006 13:49 pm
av Mr. G
Ja, samma fel vid uppdatering.
När jag försöker gå till målmappen, kan den inte hitta den, eftersom den lägger till D:\ framför C:\ (D:\C:\Documents and Settings\Mr. G\Mina dokument\Mina bilder).

InläggPostat: ons maj 17, 2006 14:49 pm
av Gabriel Karlsson
1. Står det något nytt i felmeddelandet i beta3 när du uppdaterar mappen?
1b. Har du exkluderade mappar för den inställningen som genererar fel?

2. Om D:\ är din backupmapp, så ska programmet hitta "D:\C\Documents and Settings\Mr. G\Mina dokument\Mina bilder".
Om det blir "D:\C:\Doc...", dvs med kolon efter C också, begriper jag inte vad som är fel, för programmet plockar bort ":" från originalsökvägen och stoppar in resten till din backupmapp. Dvs, "C\Documents..." hamnar i din backupmapp, antagligen D:\ i detta fall.

InläggPostat: ons maj 17, 2006 14:53 pm
av Mr. G
1. Ja, jag har exluderat vissa mappar. Ja, det står lite mer utförligt på fellappen i beta 3.

2. Det blir D:\C\... när jag försöker att öppna en av de bakupmappar jag har valt att göra bakup på (som ligger på hårddisken).

InläggPostat: ons maj 17, 2006 14:59 pm
av Gabriel Karlsson
1. Vad står det under "Plats:" i felmeddelandet?

2. Om du försöker öppna en målmapp för en inställning som du inte kört backup på nån gång, kommer det inte att finnas någon målmapp, eftersom den inte är skapad ännu.

InläggPostat: ons maj 17, 2006 15:02 pm
av Mr. G
1. Main, uppdatera huvudmappar.

2. Försökte gå till en mapp som skulle göras bakup på (existerande mapp).

InläggPostat: ons maj 17, 2006 15:24 pm
av Gabriel Karlsson
1. Prova om det går bättre i den här:
http://www.drkrupp.se/program/gk-backup-beta3.zip

2. Jag kanske missuppfattar... men om du tex lagt till "C:\Grejer\" som en mapp att ta backup på, till backupmappen "D:\BACKUP\", så kommer programmet försöka öppna "D:\BACKUP\C\Grejer\", eftersom det är den tänkta målmappen (inte källmapen, som ju är C:\Grejer\).

InläggPostat: ons maj 17, 2006 15:40 pm
av Mr. G
1. The requested URL /program/gk-backup-beta3.zip was not found on this server.

2. Jaha, den öppnar målmappen, då förstår jag.

InläggPostat: ons maj 17, 2006 15:49 pm
av Gabriel Karlsson
Ups, det skulle ha varit beta4, inte beta3: http://www.drkrupp.se/program/gk-backup-beta4.zip

InläggPostat: ons maj 17, 2006 16:35 pm
av Mr. G
Detta är ju ingen högprioriterad funktion, men det fungerar fortfarande inte, fellapp + att programet krachar.
Om det inte går att åtgärda så är mitt tips att ta bort knappen så länge.

InläggPostat: ons maj 17, 2006 17:29 pm
av Gabriel Karlsson
1. Vilken Uppdatera-knapp är det som bråkar? Den till höger om Befintliga inställningar-listan, eller den bredvid Huvudmappar som ingår-listan?

2. Har du ställt in "Automatisk mappuppdatering" på denna?

2b. Får du iså fall samma fel när du försöker köra backup på den?

3. Är du inloggad på samma Windowskonto som då du lade till denna mapp? Jag kom just på att om du inte är inloggad som samma användare så kommer ju inte programmet åt mappen längre.

InläggPostat: tor maj 18, 2006 9:49 am
av Mr. G
1. Den brevid huvudmappar som ingår.

2. Ja.

2b. Nej.

3. Ja.

InläggPostat: tor maj 18, 2006 10:50 am
av Gabriel Karlsson
Mycket intressant. Det är samma kod som körs när du utför backup, så varför felet inte uppstår då är lilte av ett mysterium.

Får du samma fel om du kör den andra uppdateringsknappen (den bredvid Befintliga inställningar-listan)?

Prova den här:
http://www.drkrupp.se/program/gk-backup-beta5.zip

InläggPostat: tor maj 18, 2006 12:04 pm
av Mr. G
Fungerar fortfarande inte, fellapp + att programmet "slutar svara". Tror mer på en Windows bug än att det skulle vara du som gjort något fel. Kan tyvärr inte testa det på något annat OS just nu, men skall försöka prova programmet i ReactOS nästa vecka.
Den andra uppdateringnskappen fungerar.

InläggPostat: tor maj 18, 2006 12:17 pm
av Gabriel Karlsson
Ja, jag är oförmögen att spåra felet. Svårt också när jag inte kan upprepa felet själv, här.

För skojs skull, prova att göra en ny testinställning med samma egenskaper, fast med andra, slumpmässiga, eller inga, exkluderade mappar. Se vad som händer.

InläggPostat: tor maj 18, 2006 12:30 pm
av Mr. G
Test inställningen fungerade, både med och utan exluderade mappar.

Eftersom Windows ger ett programfel, så skulle jag tro att det är windows fel.
Som sagt, skall prova med ReactOS.

Kanske kan bero på att jag just nu kör programet på en laptop med win xp home.

InläggPostat: tor maj 18, 2006 12:38 pm
av Gabriel Karlsson
Hm, okej. Så då fungerar testinställningen även om du sätter exakt samma egenskaper som den strulande inställningen? I så fall kan du ju använda den, och kasta bort den andra. :wink: